Resum de les Jornades Culturals 2010

Els passats 27 i 28 de novembre se va celebrar una nova edició de les Jornades Culturals que, des de 1992, constitueixen una de les cites més importants del calendari cultural de Sant Mateu.

Les Jornades s’iniciaren el dissabte 27 pel matí amb el tradicional cercavila a càrrec del Grup de Dolçainers ‘Guillem Sorolla’. Seguidament el regidor Carlos Roda va inaugurar les Jornades per a donar pas a la conferència titulada ‘Exvotos a Nuestra Señora de los Ángeles: las joyas. Aproximación a su estudio’, a càrrec de Mn. Joaquín Iturat García.

Per la vesprada es va realitzar una visita al jaciment arqueològic del convent dels dominics i a la Col·lecció Museogràfica de Paleontologia. En el primer cas es va comptar amb l’acompanyament guiat de José Tomàs, arqueòleg que ha dirigit les excavacions en les darreres dues campanyes, el qual va explicar als assistents les troballes que s’han fet i quines són les suposicions que es barallen en quant a l’estructura del convent.

Seguidament el grup es traslladà a la Col·lecció Museogràfica de Paleontologia on el seu director Juan Cano Forner va realitzar una interessant exposició sobre les eres paleontològiques, l’evolució de les espècies, la fosilització dels animals, i com tot això es veu reflectit a la col·lecció museogràfica. Al mateix temps va fer un recorregut per totes les peces que conserva, explicant les seues característiques.

El diumenge per la vesprada continuaren les Jornades amb la conferència ‘Una aproximació a la revolta de les Germanies a Sant Mateu: causes, fets i conseqüències’, a càrrec de Tomàs Segarra. Un cop acabada, es va donar pas a la concessió dels reconeixements del Patronat de Culutra que van recaure en Carmen Gallench per la trajectòria continuada al front del comerç familiar centenari, i en Josep Roda per la composició de la versió per a concert de ‘lo Ball Pla de Sant Mateu’. Este premi es va donar el dissabte durant el concert de Santa Cecília que oferí la Banda de Música a l’Arxiprestal.

Finalment, després d’atorgar els premis del Certamen de Pintura ‘Valentí Montoliu’, l’Alcalde Manuel Ferrerer donà per conclosa la present edició de les Jornades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s