La revista ‘Los Ángeles’, online

L’any 1919, després de l’incendi que va patir el Santuari de la Mare de Déu dels Àngels, Mossén Manuel Betí, aleshores arxiprest de Sant Mateu, va prendre la iniciativa de crear una revista per a recaptar fons per a la restauració del temple. Aquesta publicació, de caràcter mensual va tindre dos èpoques -de 1919a 1920 la primera i al llarg de 1925- i constitueix un document imprescindible per a qui vol aproximar-se a la història de la vila, gràcies als nombrosos articles d’aquesta temàtica que es van publicar per part del mateix Mn. Betí. A més, en moltes ocasions, els articles es basen en documents històrics desapareguts avui en dia i, per tant, encara són més importants.

La revista també és un bon aparador de la realitat del Sant Mateu d’aquella època, gràcies a altres articles sobre variada temàtica, la majoria d’ells religiosos, i també anuncis dels comerços d’aquell temps.

Ara la Universitat Jaume I de Castelló ha creat el portal Repostori UJI, per a facilitar l’arxiu de la producció científica, acadèmica i documental de la Universitat, i garantir la seua preservació i difusió en accés obert. Dins d’aquest espai s’ha creat la Biblioteca Digital de Castelló que inclou material bibliogràfic i documental sobre Castelló i la seua província.

Des del portal podeu accedir a tots els números de les dos èpoques de la revista Los Ángeles però, donada la intenció difusora de l’acció mampresa per l’UJI, ací teniu tots els enllaços que us permetran accedir als diferents números. La informació ens l’ha facilitat Josep Joaquim Sorlí al qual volem donar-li les gràcies.

Feu clic en els números per accedir a la pàgina on trobareu un enllaç al document corresponent:

Primera Època. Any 1: 123456789101112

Primera Època. Any 2: 13 –  1415161718192021222324

Segona Època: 12345678

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s