Resum de les Jornades Culturals 2009

L’Agenda 21 de la Cultura i Sant Mateu ha estat el títol baix el qual s’han celebrat una nova edició de les Jornades Culturals de Sant Mateu. Les activitats van començar el passat divendres 27 per la vesprada amb la presentació del document ‘El posicionament de Sant Mateu davant de l’Agenda 21 de la Cultura‘, un diagnòstic de la realitat cultural de la població en el qual han participat més de trenta veïns i veïnes.

Les Jornades van continuar dissabte pel matí amb el tradicional cercavila del Grup de Dolçainers ‘Guillem Sorolla’. Un cop finalitzat va ser el torn de Mikel Etxebarria, tècnic de cultura de la Diputació Foral de Biscaia, amb la conferència titulada ‘Qué significa la Agenda 21 de la Culutra para la vida municipal‘. Amb aquesta conferència es va tractar de fer més comprensible a la ciutadania de Sant Mateu el document d’Agenda 21 de la Cultura. Per la vesprada va ser el torn de Raül Abeledo, professor del departament d’Economia de la Cultura de la Universitat de València, el qual va parlar sobre ‘Planificació cultural i sostenibilitat local‘.

El dissabte van concloure els actes amb un concert de jazz a càrrec d’alguns dels membres del Taller de Músics de la Universitat Jaume I de Castelló. El trío de músics -guitarra elèctrica, contrabaix i saxo- van interpetar diverses peces jazzístiques destacant-ne moltes de Chet Baker al Forn Gòtic del carrer Historiador Betí. El recinte i l’ambient van resultar d’allò més acollidor, tot i la freda temperatura de la nit del dissabte. Va ser la primera activitat realitzada al forn, que es va omplir per a la cita, des del cessament del negoci l’any 2002 i, pel que sembla també, el primer o un dels primers concerts de jazz fets a la població.

Els actes van continuar el diumenge amb la projecció del vídeo documental ‘Descobrint Sant Mateu’, produït per l’Ajuntament amb el suport econòmic de la Conselleria de Presidència. Novament la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament es va omplir per a veure la projecció que va ser força aplaudida pels assistents. Seguidament es va procedir a la clausura de les Jornades per part de l’Alcalde Manuel Ferreres en un acte en el qual també es van entregar els premis de la present edició del certamen de pintura ‘Valentí Montoliu’ i els reconeixements que anualment atorga el Patronat de Cultura a persones o institucions que s’han destacat en la recuperació i difusió de la cultura, el patrimoni i la història de la localitat.

Enguany els reconeixements han recaigut en l’Escola Comarcal de Música ‘José Ferreres Granell’ de Sant Mateu per les activitats que ha portat a terme aquest estiu i, en especial, per haver dut a la població a la Baden – Wurttemberg Youth Wind Ensemble.

El Reconeixement a la Trajectòria Continuada va recaure en l’Agrupació Coral ‘Cors del Maestrat’, per la seua tasca en la recuperació i difusió de la música per a veus i la seua dedicació a la cultura a la població a través de la realització de nombroses activitats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s