Sergio Aragonés, un santmatevà universal

Sergio Aragonés (Sant Mateu, 6 de setembre de 1937), és un dibuixant de còmics ben conegut als Estats Units per les seues contribucions a la prestigiosa revista Mad Magazine i per ser el creador de la historieta Groo the Wanderer.  Està considerat el dibuixant de còmics més ràpid del món i un dels més prolífics de la seua generació. L’any 1996 va guanyar en premi Reuben, considerat l’Òscar del món del còmic, al millor dibuixant, premi que també han guanyat, entre d’altres Matt Groening (The Simpsons), Will Eisner (The Spirit), Bill Watterson (Calvin and Hobbes) o Charles Schulz (Peanuts, còmic en el que apareix el famós gos Snoopy).

A causa de la Guerra Civil, els seus pares van haver d’emigrar, primer a França i després a Mèxic, on Sergio va viure fins 1962, any en què es va instal·lar a Nova York i va començar a treballar per a Mad Magazine. La llista de còmics que ha escrit i dibuixat és llarguíssima tot i que, desgraciadament, la seua obra no ha sigut molt difundida en Espanya. Des de juliol del present any Sergio Aragonés ha entrat a formar part del grup de dibuixants dels còmics de ‘The Simpsons’.

Si voleu conèixer més sobre Sergio Aragonés podeu visitar el seu web, o el seu article en anglés a la wikipedia. També és molt interessant aquesta entrevista que li van fer recentment al programa de la SER ‘La Ventana‘ (l’entrevista a Sergio es troba cap a meitat de l’àudio).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s